Gellacks anhängare och fans av starka kraftfulla nagellacksfärger har i princip fått acceptera att försvagade räfflade och missfärgade naglar är det pris de måste betala. Det enda som finns att göra är helt enkelt att vänta på skadan att växa ut, eller gå till nagelsalongen för en ny gellacks behandling och påbörja cykeln om igen. Zoyas creative director (en före detta makeup artist inom teater) hade en annan, mer sund och enkel idé, färgkorrigering.

ZOYA skapade med hjälp av spjutspetsteknologi ett genomskinligt lavendellack som eliminerar gula missfärgningar och fyller i räfflor så att naglarna ser naturligt hälsosamma ut. Spjutspetsteknologi, såsom optiska förbättringar som man hittar i makeup, nu inom ett helt nytt område!


Så fungerar det:

Systemet Naked Manicure har tre steg, däribland ett baslack med konditionerande ingredienser och ett topplack med en satinyta som efterliknar hur ljuset träffar en naturlig nagel. Men det är mellanskiktet, den som faktiskt neutraliserar missfärgningar och döljer räfflor, det är den som är den stora nyheten här. För att uppnå detta har kemister först minimerat mängden titandioxid, ingrediensen som förvandlar rena färger till pasteller, för att garantera att nageln kan ses tydligare genom lacket. De adderade sedan fint malda rosalila pigment för att få en gul nagel till att se mer rosigt naturlig och hälsosam ut. Och slutligen, ingår de optiska diffusorer, små reflekterande partiklar som gör nagel utseende mjukare, likt genomskinliga keratinfillers som även fyller ut räfflorna för en helt jämn yta.