Hur får man bort orange hår efter blekning

Att få orange hår efter en blekning kan vara en besvikelse, men det finns flera sätt att åtgärda detta problem och återfå den färg du önskar. I den här artikeln kommer vi att utforska olika metoder och tips för att ta bort den oönskade orange nyansen och uppnå det resultat du önskar.

1. använd en lila schampo

Ett effektivt sätt att neutralisera orange nyanser i blonderat hår är att använda ett lila schampo. Lila är komplementfärgen till orange i färgcirkeln, vilket innebär att det kan hjälpa till att motverka den oönskade nyansen. Använd detta schampo regelbundet för att gradvis minska det orange skenet.

2. gör en toning

En toning är en mildare behandling än en blekning och kan användas för att justera hårfärgen. Välj en toning med askiga eller kalla undertoner för att motverka det orange i ditt hår. Följ instruktionerna på produkten noggrant och se till att du använder handskar för att undvika fläckar på händerna.

3. konsultera en professionell frisör

Om det orange håret är särskilt svårt att hantera eller om du känner dig osäker på hur du ska göra, är det bäst att boka tid hos en professionell frisör. De har erfarenhet och expertis för att hjälpa dig att rätta till färgproblemet och ge dig det resultat du önskar.

4. undvik överblekning

En vanlig orsak till att håret blir orange efter blekning är överblekning. Om du lämnar blekningsprodukten på håret för länge kan det resultera i att pigmentet i håret bryts ner till en orange nyans. Följ alltid produktens instruktioner och kontrollera ditt hår regelbundet under processen.

5. använd olaplex

Olaplex är en produkt som hjälper till att återställa och stärka håret efter kemiska behandlingar som blekning. Det kan hjälpa till att förbättra hårets kvalitet och minska risken för oönskade färgresultat. Prata med din frisör om möjligheten att använda Olaplex i din behandling.

6. sköt om ditt hår

Efter att du har fått bort den orange nyansen är det viktigt att ta hand om ditt hår för att undvika att det återkommer. Använd färgbevarande schampo och balsam, undvik överexponering för solen och använd värmeskyddande produkter om du använder värmestylingverktyg.

FAQs

Hur snabbt kan jag förvänta mig resultat?

Resultaten kan variera beroende på din hårtyp och den metod du väljer att använda. Vissa metoder kan ge omedelbara resultat, medan andra kan kräva flera behandlingar innan du ser önskat resultat.

Kan jag använda hemmakurer för att ta bort orange hår?

Ja, det finns hemmakurer som kan hjälpa till att reducera orange nyanser, som att använda ketchup eller bikarbonat. Dock är det viktigt att vara försiktig och följa noggrant anvisningarna för att undvika skador på håret.

Vad ska jag göra om inget av dessa tips fungerar?

Om du har försökt flera metoder och ändå har problem med orange hår, är det bäst att söka professionell hjälp från en erfaren frisör. De kan analysera din hårtyp och använda avancerade tekniker för att korrigera färgen.

Kan jag bleka mitt hår själv för att ta bort det orange?

Det rekommenderas inte att försöka bleka ditt hår själv om du inte har erfarenhet av kemiska behandlingar. Felaktig användning av blekning kan skada ditt hår och leda till oönskade resultat. Det är bäst att konsultera en professionell frisör i sådana fall.

Se även nedan:

Foto av författare

Frenz

Lämna en kommentar